6720 Szeged, Széchenyi tér 3. | info@tiszahotel.hu | Tel.: +36 62 478 278 | Mobil: +36 30 201 5586

Fáraók Egyiptoma Szegeden

Nagyszabású Egyiptom-fáraó kiállítás látható három helyszínen Szegeden 2014. április 11-december 16. között.

A kiállítás a Móra Ferenc Múzeum eddigi legnagyszabásúbb tárlata, kezdeményezése: egyszerre három kiállítóhelyen még sohasem mutattak be időszaki tárlatot Szegeden. A három helyszín: a Kass Galéria, a Fekete ház és a Móra Ferenc Múzeum.

Egyiptomi kiállítás Szeged


Foglaljon szállást a Móra Ferenc Múzeumhoz közeli Tisza Hotelben!
Kedvezményes csomagajánlatunk: Egzotikus kalandozások Szegeden


A három helyszín három különböző időpontban nyitja meg kapuit, és mindhárom helyszín más és más oldaláról mutatja be az ókori egyiptomiak életét és halál utáni létét. Összesen több mint 300 műtárgy fogadja majd a három kiállítóhelyen a látogatókat: a műkincsek a Szépművészeti Múzeumból, több magyarországi közgyűjteményből, valamint Bécsből és Heidelbergből érkeznek Szegedre.

A Kass Galériában indult a fáraó-láz: az április 11-től látogatható kiállítóhelyen egy sírkamra került kialakításra, ahol egy több mint kétezer éves férfi szarkofágot láthatnak az érdeklődők. Emellett közel hetven temetkezéssel, a túlvilági hittel kapcsolatos különleges tárgyat mutatnak be a kézzel festett falak között. A galéria kistermében Kass János legendás grafikusművész ókori grafikáit és illusztrációit is kiállították.Egyiptomi kiállítás Szeged

 

 

 

 


A kiállítás második része a Fekete házban nyílik május 9-én: A balzsamozás terme alcímet viselő tárlaton eredeti emberi és állati múmiákat láthat a nagyközönség, emellett megismerheti a mumifikálás és balzsamozás különleges titkait is. Szintén itt kerülnek bemutatásra az egyiptomi írás legfontosabb rejtélyei és története is. Ezen a kiállítóhelyen kiemelt szerepet szentelnek a látogatók bevonásának és az interaktív elemeknek.

A Múzeumok Éjszakáján, június 21-én nyitja meg kapuit a harmadik rész: A fáraók Egyiptomának központi helyszíne, a Móra Ferenc Múzeum. Itt ismét több termet öltöztetnek majd „fáraóba": egy egyedi templomhomlokzat-installáció segítségével bárki az ókori Egyiptomban érezheti magát és ő maga is egyiptomi ruhákat ölthet. Ezen a helyszínen mutatják be az uralkodók, a papság és a hétköznapi emberek világát is. A különböző izgalmas interaktív elemek mind-mind a látogatók bevonását segítik majd- a gyermekektől egészen az idősebb korosztályig.

A fáraók Egyiptoma a Móra Ferenc Múzeum eddigi legnagyobb vállalkozása. A három kiállítóhelyen összesen közel 1200 négyzetméteren várja az érdeklődőket az ókori Egyiptom csodálatos és izgalmas titkokat rejtő világa 2014. december 16-ig.


Foglaljon szállást a Móra Ferenc Múzeumhoz közeli Tisza Hotelben!
Kedvezményes csomagajánlatunk: Egzotikus kalandozások SzegedenA kiállítóhelyek elérhetőségei, nyitva tartásuk:


Kass Galéria
Szeged, Vár u. 7.
Tel.: 0062/420-303
E-mail: info@mfm.u-szeged.hu
Nyitva tartás: minden nap 10-18 óráig

Fekete ház
Szeged, Somogyi u. 13.
Tel.: 0062/425-033
E-mail: info@mfm.u-szeged.hu
Nyitva tartás: minden nap 10-18 óráig

Móra Ferenc Múzeum
Szeged, Roosevelt tér 1-3.
Tel: 0062/549-040
E-mail: info@mfm.u-szeged.hu
Nyitva tartás: minden nap 10-18 óráig