ONLINE FOGLALÁS


AJÁNLATKÉRÉS
FOGLALÁS TELEFONON
+36 30 201 5586
Térkép E-mail
6720 Szeged, Széchenyi tér 3. | Telefon: +36 62 478 278 | Mobil: +36 30 201 5586 | Fax: +36 62 478 278 | E-mail: info@tiszahotel.hu

Szent-Györgyi Albert Agóra Szeged

Látogasson el a Szegedi Agórába, ahol megismerkedhet a régmúlt és a jelen kor technikai vívmányaival. A tudományos központ tartalmas kikapcsolódást biztosít az egész családnak, illetve osztálykirándulók, nyugdíjas klubbok, vállalati csoportok részére. A komplexumhoz közeli elegáns szállodánkban, a Tisza Hotelben pedig kényelmes szállást biztosítunk kedvező árakon a belvárosban.

A Szent-Györgyi Albert Agóra az alábbiakat kínálja:


Informatika Történeti Kiállítás

Interaktív tárlatvezetéssel, valamint rendhagyó matematikai és informatikai foglalkozással várják a fiatalokat, az Európában egyedülálló Informatika Történeti Kiállításra, ahol az elmúlt 100 év távközlési és informatikai történetét tekinthetők meg.

·         ARK 511-es működő telefonközpont
·         Razdan 3 számítógép teljes konfiguráció
·         Mágneses adattárolók fejlődése
·         Kalmár László szegedi logikai gépe
·         Neumann János emlékszoba
·         A szegedi katicabogár
·         Internettörténet
·         Hálózatok fejlődése és működése
·         Commodore (retro) játékok

 
Látványlabor
Egyéni és csoportos látogatók számára tartanak fizikai, kémiai és biológiai témájú kreatív foglalkozásokat, iskolai tanórákat.

Eszközök:
·         transzmissziós mikroszkópok: egy hagyományos, két inverz
·         zoom sztereómikroszkóp: nagyítás 8-tól 56x-osig
·         5W maximális fényteljesítményű infravörös szállézer (hullámhossz 1064 nm)
·         változatosan összeállítható optikai elemek: tükrök, lencsék, stb
·         4mW teljesítményű 635nm hullámhosszú lézerek
·         optikai rácsok
·         nyalábosztó kocka
·         egy- és többmódusú optikai szálak, szálbecsatoló
·         fotopolimerizációval készült mikrostruktúrák
·         mikrofluidikai fecskendőpumpák
·         változatos szerkezetű és méretű mikrocsatornák
·         általános laboratóriumi eszközök

Agora, Informatorium Agora, Informatorium


Iformatorium Csillagkapu a jövőbe
A Szegedi Tudományegyetem tudományos aktivitását bemutató-400 négyzetméter összterű, szuper-integrált fizikai tér, ahol az érdeklődők a legmodernebb vizualizációs rendszerek segítségével nyerhetnek bepillantást a nagyvilág tudományos műhelyeinek hétköznapjaiba. Az eszközök és a közösségi terek alkalmasak bármely iskolai tanórák megtartására, amelyekhez vizuális élmények kapcsolhatók.


Látványgépészet
Az Agóra  épületegyüttesében környezettudatos építészeti és épületgépészeti megoldások  működnek.
Hőszivattyús, és napelemes , napkollektoros rendszereket, azok működési elveit ismerhetik meg az érdeklődők , szakember vezetésével.


EU-tanórák
Az érdeklődő iskolák, osztályközösségek számára egy egész  délelőttre rendelkezésre bocsátanak egy tantermet, amely az egész délelőtt bázisául szolgál.
Az osztályközösség érkezhet 8.00 előtt és távozhat kb. 14.00kor az Agórából.
Az osztályfőnökök, a szaktanárok az adott nap óráit a következő interaktív helyszíneinken tölthetik el, rendhagyó órák formájában , az adott területek szakembereinek vezetésével.

A Europe Direct Szeged, európai uniós információs központ, egyik célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat minél korábban megismertesse az Európai Unió tagországaival, jelképeivel, intézményeivel, stb. EU-tanórákat a Europe Direct Szeged munkatársa tartja, igazodva a hallgatóság életkorához és a választott témakörhöz. Törekszenek arra, hogy ezeket a fontos ismereteket hatékonyan adják át, hogy arra a későbbiekben építeni lehessen.

A rendhagyó tanítási nap során az  Agóra Szeged által kínált lehetőségek mellett, az Informatoriumban és az osztály rendelkezésére bocsátott teremben bármilyen a csoporttal érkező szaktanárok által vezetett  óra megtartható.

Agora, Látványlabor

Bővebb információ: www.agoraszeged.hu

 

Foglaljon szállást ÚJ partnerszállodánkban, a Tisza Alfa Hotelben: www.alfahotelszeged.hu


belvárosi hotel szeged, szállás szeged belváros, szegedi belvárosi szálloda, rendezvényterem Szeged, rendezvényhelyszín Szeged, esküvőhelyszín Szeged