ONLINE FOGLALÁS


AJÁNLATKÉRÉS
FOGLALÁS TELEFONON
+36 30 201 5586
Térkép E-mail
6720 Szeged, Széchenyi tér 3. | Telefon: +36 62 478 278 | Mobil: +36 30 201 5586 | Fax: +36 62 478 278 | E-mail: info@tiszahotel.hu

Múzeumok

 

Móra Ferenc Múzeum

A múzeum 1896-ban épült neoklasszicista stílusban, ahol az alábbi aktuális kiállíásokkal várják a Szegedre látogatókat: "India arcai", "Múzeumok őszi éjszakája - október 18. szombat 18-23 óra között, "Múzeumok őszi fesztiválja" - október 1 - november 17., "Egy parasztzseni világa a szegedi múzeumban", "AFRIKA kiállítás" - A szegedi Móra-múzeum Afrika-kiállításán közel hetven afrikai állatfajt ismerhetnek meg az érdeklődők.

Vendégeink részére kedvezményes árú belépőt biztosítunk a Móra Ferenc Múzeumba. A kedvezményes árú jegyet kérje recepciós kollégánktól!
A kiállításokról bővebb információ a múzeum honlapján: http://www.mfm.u-szeged.hu/

 Móra Ferenc Múzeum Szeged

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

Feledhetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik ellátogatnak a Pick Szalámi és a Szegedi Paprika Múzeumba. A látogatók megismerkedhetnek a szegedi Pick Szalámigyár történetével, illetve a szegedi fűszerpaprika termesztés- és feldolgozás történetével. A Pick Múzeumban minden látogató részére ingyenes szalámi kóstolóval kedveskednek.

Bővebb információ: http://www.pickmuzeum.hu/

 Pick Múzeum, Szeged

Fekete Ház

A Fekete Ház Szeged belvárosában, a Somogyi és a Kelemen utca sarkán található. Nevét egykori, megfeketedett festéséről kapta. A patinás épület földszintje és emelete értékes időszaki kiállítások helye. Az emeleti szobákban 2013 őszétől állandó enteriőrkiállítást láthatnak az érdeklődők: a szegedi polgári lakáskultúra érdekes és értékes bútorait, berendezési tárgyait csodálhatják meg a látogatók.

Aktuális kiállítás: Karinthy Frigyes: számadás a tálentomról

További információk:
Fekete Ház 6720 - Szeged Somogyi utca 13. 
Tel: +36 (62) 425-033
Web:
http://moramuzeum.hu/kiallitohelyeink/fekete-haz/

  Fekete Ház, Szeged

Kass Galéria

A Kass Galéria 1985-ben nyílt meg Szegeden a Vár utcában. A galéria Kass János szegedi születésű, Kossuth-díjas, kétszeres Munkácsy-díjas, Érdemes Művész és Kiváló Művész munkásságát mutatja be.

A Kass Galériában Kass János munkásságának jelentős sorozatai kerültek már bemutatásra, mint a Kékszakáll, Az ember tragédiája, a Biblia, a Hamlet, vagy válogatott művek a Fejek sorozatból. A fenti alkotások mellett egyéni grafikái is helyet kaptak a kiállítótérben.

1991-ben a Galéria alapterületének kibővítését követően nyílt lehetőség arra, hogy időszaki kiállításokat is be lehessen mutatni- kortárs képzőművészek alkotásaiból láthatóak folyamatosan időszaki kiállítások a Kass Galériában.

Aktuális kiállítás: "Kass és a zene"
Kass János zenei témájú grafikáiból, illusztrációiból nyílt kiállítás a szegedi Kass Galériában: a Kass és a zene című tárlaton olyan legendás zeneművek lépnek ki a kottapapírból, mint Bartók: A kékszakállú herceg vára vagy Kodály: Psalmus Hungaricus című darabjai.

További információk:
Kass Galéria 6720 - Szeged Vár u. 7.  
Tel: +36 (62) 420-303
Web: http://moramuzeum.hu/kass-es-a-zene/

 Kass Galéria Szeged

Reök Palota


A Reök-palota a hazai szecesszió egyedülálló alkotása, mely Magyar Ede tervei alapján 1907-ben készült el. Az épület vízi világot idéző falai között ma már színvonalas kiállítások, irodalmi és zenei programok és színházi előadások várják a látogatókat.
Az épületben az időszaki és állandó programok nyújtotta élmények mellett, a belsőtér, a lépcsőház látványa is magával repítheti a képzeletünket akár egy különös hangulatú tündérmesébe, ahol a palotában liliomfejek ringatóznak a lágy víztükör felszínén.

Aktuális kiállítások a REÖK Palota honlapján: www.reok.hu

Reök Palota Szeged


belvárosi hotel szeged, szállás szeged belváros, szegedi belvárosi szálloda, rendezvényterem Szeged, rendezvényhelyszín Szeged, esküvőhelyszín Szeged