ONLINE FOGLALÁS


AJÁNLATKÉRÉS
FOGLALÁS TELEFONON
+36 30 201 5586
Térkép E-mail
6720 Szeged, Széchenyi tér 3. | Telefon: +36 62 478 278 | Mobil: +36 30 201 5586 | Fax: +36 62 478 278 | E-mail: info@tiszahotel.hu

Ópusztaszer Emlékpark

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 55 hektárnyi, tájvédelmi területen helyezkedik el, ahol a honfoglaló magyarok egykor „elrendezték az ország dolgait". A térség leghíresebb emlékparkjában, a lovasbemutatóktól kezdve, számos hagyományőrző rendezvénysorozat várja az idelátogatókat. Továbbá, megismerkedhetnek az alföldi táj népi építészeti emlékeként a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállítóházaival, az Európában páratlan természettudományos ritkaságokat bemutató jurtákkal, az 1970-óta feltárt Szer Monostora romjaival, illetve Feszty Árpád - s kortársai - monumentális, restaurált körképével, melynek címe: „A Magyarok Bejövetele".

Szállóvendégeink 10% kedvezménnyel válthatnak jegyet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba!

Nemzeti Történeti Emlékpark Ópusztaszer

Aktuális programok:

Új kiállítások a Rotundában!

Új kiállításokkal várja Önöket az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark.
Multimédiás játszótér

A kiállítások között kínál könnyedebb kikapcsolódási lehetőséget a multimédiás játszótér, ahol játékos formában nyílik lehetőség új ismeretek szerzésére. A fellelhető eszközök segítségével megismerkedhetünk legfontosabb 19. századi felfedezőink tevékenységével, megtudhatjuk merre házasították ki az Árpád-ház hercegnőit, de készíthetünk magunknak akár nemesítő oklevelet, vagy Árpád-vezér bőrébe bújva a Feszty-körkép részesévé is válhatunk. A multimédiás játszótér minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Kincsek a földből – Régészet és numizmatika

A numizmatika tudománya nagyban hozzájárul a történelmi események datálásához: az évszámokkal, nevekkel ellátott érmék könnyen beazonosíthatóvá teszik keletkezésük, használatuk idejét. A Magyar Királyság pénzveréséhez kapcsolódó leletek az országban élő nemzetiségek hazánk gazdaságára gyakorolt hatásának bizonyítékai is egyben. A magyar pénzverés története kapcsán érzékelhető etnikai sokszínűség bizonyos szempontból leképeződése a kisebbségek magyarországi jelenlétének, így a pénzek révén betekintést nyerhetünk a középkori Magyarország sokszínűségébe.

„Ilyet nem látott a Kárpát…”

A kiállítás betekintést enged a Feszty- körkép történetének kulisszái mögé; az előkészületektől a festmény pusztulásán át, az újjáéledésig. Találkozhatnak a Tündér tanya közéleti személyiségeivel, s részeseivé válhatnak a Feszty- szalon korabeli hangulatának. Megismerkedhetnek a restaurálás körülményeivel, a korabeli sajtóanyagok pedig a Feszty-szalon eseményeiről és a körkép születésének folyamatáról tájékoztatják a betérő látogatókat.

„Vár állott, most kőhalom” - Várak és a csaták a középkori Magyarországon

A kiállítás a középkori Magyarország történetét követi nyomon honfoglalástól a középkori magyar állam bukásáig. Tárlatunkban képzeletbeli időgépünk segítségével az időben és térben kalandozva egy vár- és csatatértúra keretében ismerkedhetünk meg a korszakkal. Hazánk történetének hat évszázadát ezúttal várak és csaták bemutatásával tekinthetjük át. Ismert és kevésbé ismert erősségek, sorsfordító harcok kalauzolnak végéig ezen a hősies korszakon.

Bővebb információ: http://www.opusztaszer.hu/


belvárosi hotel szeged, szállás szeged belváros, szegedi belvárosi szálloda, rendezvényterem Szeged, rendezvényhelyszín Szeged, esküvőhelyszín Szeged