ONLINE FOGLALÁS


AJÁNLATKÉRÉS
FOGLALÁS TELEFONON
+36 30 201 5586
Térkép E-mail
6720 Szeged, Széchenyi tér 3. | Telefon: +36 62 478 278 | Mobil: +36 30 201 5586 | Fax: +36 62 478 278 | E-mail: info@tiszahotel.hu

Bartók-emlékszoba

Bartók-emlékszobát avattunk 2014.március 28-án szállodánk  első emeletén, a Balikó Béla Tükörterem mellett. A Bartók-emlékszobában a 133 éve született világhírű komponista pályafutását, műveit és a szállodában 1910 és 1939 között adott hat koncertjét elevenítjük fel fotók, dokumentumok segítségével.

Szállodánk kezdeményezésére emlékünnepséget is tartottunk, amelyen Binder Norbert, az SZTE ZMK zongorista hallgatója a Bartók Táncszvitet játszotta, Ordasi Péter vezényletével fellépett a Bartók Béla Női Kar, Péter László professzor pedig előadásában azt hangsúlyozta: a zeneszerzőt, zongoraművészt és zenetudóst Balázs Bélának is köszönhetően különleges kapcsolat fűzte Szegedhez, a főváros után legtöbbször itt adott koncertet. A mai világban, amikor a valódi kulturális értékek háttérbe szorulnak, becsülendő, hogy van egy város, van egy szálloda, amely fontosnak tartja, hogy megőrizze Bartók Béla emlékét - mondta Vásárhelyi Gábor építész, a komponista szerzői jogainak örököse. Az emlékszoba máris egy korabeli Bartók-fotóval gazdagodott: Németh Olivérné nyugalmazott énektanár, szakfelügyelő ajánlotta fel - még mesterétől, Szeghy Endrétől kapta.

Hálásan köszönjük meghívott előadóinknak, hogy előadásukkal hozzá járultak az ünnepi eseményhez. Külön köszönjük Németh Olivérnének a felajánlott Bartók-fotót, melyet méltó módon őrzünk ezt követően a Bartók-emlékszobában az utókor számára.

Bartók emlékszoba avatás, Tisza Hotel Bartók Emlékszoba avatás Tisza Hotel

Az emlékszoba minden kedves érdeklődő előtt nyitva áll, előzetes bejelentkezés alapján.

A nyári időszakban pedig menetrendszerűen minden szombat délután vérosnéző sétával egybekötött Bartók-emlékszoba látogatást szervezünk.

Bővebb információkért érdeklődjön munkatársaiknál.


belvárosi hotel szeged, szállás szeged belváros, szegedi belvárosi szálloda, rendezvényterem Szeged, rendezvényhelyszín Szeged, esküvőhelyszín Szeged